Shish kebab
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800 g flatbiff av lam eller lammestrimler -
1 stk. løk -
1 stk. sitron -
2 ss olivenolje -
2 båter hvitløk -
2 stk. laurbærblad -
2 ts tørket oregano -
1 stk. nett stjerneløk (delikatesseløk)
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i terninger og legg dem i en bolle.
- Finhakk løk og hvitløk og ha det i bollen sammen med sitronsaft og -skall, olje, laurbærblad, og oregano. Bland alt godt, slik at kjøttet blir dekket av marinade. Sett kaldt. Vend på kjøttet et par ganger mens det marinerer. La marinere i minst to timer, men gjerne over natten om mulig.
- Ta kjøttet ut av marinaden og træ bitene på spyd sammen med småløk.
- Grill kjøttet i ca. 4-5 minutter på hver side eller stek ovn i på 225° C i ca. 15 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Server gjerne med grillet sitron.