Sjokoladedyppede jordbær

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En smak av luksus; jordbær dyppet i sjokolade. En perfekt balanse mellom smakene som vil gi det lille ekstra uansett anledning.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordbær , à 400 gram
  • 150 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 8 ss kokosmasse eller annet strø som kakepynt, hakkede nøtter eller krokan

Slik gjør du

1. Hakk sjokoladen. Ha den i en liten stål- eller glassbolle og sett bollen over en kasserolle med varmt vann. Pass på at vannet skal ikke koke, da kan det bli for varmt for sjokoladen.

2. Dypp jordbærene i sjokoladen, en etter en. La den overflødige sjokoladen få dryppe litt av før du legger jordbærene over på et lite brett (eller lignende), dekket med bakepapir. Strø over valgt strø.

3. Sett brettet i kjøleskapet og la jordbærene ligge der til sjokoladen er blitt helt stiv.

  1. Hakk sjokoladen. Ha den i en liten stål- eller glassbolle og sett bollen over en kasserolle med varmt vann. Pass på at vannet skal ikke koke, da kan det bli for varmt for sjokoladen.
  2. Dypp jordbærene i sjokoladen, en etter en. La den overflødige sjokoladen få dryppe litt av før du legger jordbærene over på et lite brett (eller lignende), dekket med bakepapir. Strø over valgt strø.
  3. Sett brettet i kjøleskapet og la jordbærene ligge der til sjokoladen er blitt helt stiv.