Sjokoladedyppede jordbær
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En smak av luksus; jordbær dyppet i sjokolade. En perfekt balanse mellom smakene som vil gi det lille ekstra uansett anledning.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g jordbær , à 400 gram -
150 g mørk sjokolade, 52 % kakao -
8 ss kokosmasse eller annet strø som kakepynt, hakkede nøtter eller krokan
Slik gjør du
- Hakk sjokoladen. Ha den i en liten stål- eller glassbolle og sett bollen over en kasserolle med varmt vann. Pass på at vannet skal ikke koke, da kan det bli for varmt for sjokoladen.
- Dypp jordbærene i sjokoladen, en etter en. La den overflødige sjokoladen få dryppe litt av før du legger jordbærene over på et lite brett (eller lignende), dekket med bakepapir. Strø over valgt strø.
- Sett brettet i kjøleskapet og la jordbærene ligge der til sjokoladen er blitt helt stiv.