Sjokoladeis med brownies
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du kakerester? Ha dem i den hjemmelagde iskremen din! Deilig sjokoladeis med biter av seig brownies. Herlig!
Ingredienser
porsjoner
-
150 g kokesjokolade -
3 dl kremfløte -
4 ss sukker -
4 stk. eggeplomme -
200 g brownies eller annen sjokoladekake
Slik gjør du
- Finhakk sjokolade og ha den i en skål. Kok opp 1/3 av fløten og sukkert. Rør til sukkeret er løst opp. Hell blandingen over sjokoladen. La det stå et par minutter og rør deretter blandingen glatt med en slikkepott.
- Visp inn én og én eggeplomme i sjokoladeblandingen.
- Skjær brownies i små terninger og vend dem inn i sjokoladeblandingen.
- Stivpisk resten av kremfløten og vend kremen inn i blandingen. Hell alt i en passe stor form og dekk med plastfolie. Plasser i fryseren i minst 6 timer.
- La isen bli temperert og myk i kjøleskapet i ca. 20 minutter før du serverer den.
Server gjerne med biter av brownies og en deilig sjokoladesaus.
Oppskriften på seig og god brownies finner du her.