Sliders med speilegg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sliders er digge små hamburgere. Enkle å spise og ikke så værst enkle å lage heller. Vi gir deg tipset som gjør det enklest mulig.
Ingredienser
-
800 g kjøttdeig -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje til steking -
1 pose ferdig vasket salatmix -
2 stk. tomat -
1 stk. rødløk -
8 skiver cheddar ost -
8 stk. egg -
8 stk. små hamburgerbrød (slidersbrød)
Slik gjør du
1. Nå du åpner pakken med kvernet kjøttdeig ser du at kjøttet er kvernet, og ligger i striper i pakken. Legg plastfolie på kjøkkenbenken eller en fjøl. Det må være nok folie til at du skal kunne rulle kjøttet etterpå. Riv av stripene av kjøtt, og legg dem på hverandre i ett lag ca. 6 cm bred og 20 cm lang. Ta på litt salt og pepper, og legg ett lag til. Det er dette som gjør at kjøttet binder seg. Gjør dette til du har brukt all kjøttdeigen. Rull nå kjøttet sammen med plastikkfolie og stram godt. Det resterende av folien som blir på hver side av kjøttdeigrullen kan du bruke til å stramme med. Da ruller du bare forsiktig mens du holder hardt i flikene. La rullen ligge på kjøl i ca 1 time.
2. Nå kan du skjære fine burgere på ca 2,5cm tykke, rett igjennom plastikken. Fjern plasten etter at alle burgere er kuttet. Trykk burgerne litt med håndflaten.
3. Sett stekepannen på høy varme og stek burgerne i olje. Stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgeren er gjennomstekt.
4. Stek speilegg på middels varme til eggehviten har satt seg, Kutt tomat og rødløk i skiver.
5. Legg salaten på brødet sammen med en skive tomat og noen ringer rødløk, Legg på burgeren og topp med speilegg.
Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.