Sliders
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Herlige små hamburgere. Perfekte til grillkosen.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
1 ss nøytral olje -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper -
8 skiver hvitost
Coleslaw:
-
0,25 stk. finsnittet hodekål -
0,5 stk. revet gulrot -
1 ss majones -
0,25 beger lettrømme
-
8 stk. hamburgerbrød -
8 ss bbq-saus
Slik gjør du
- Skjær hodekål i tynne strimler. Bland med revet gulrot, rømme og majones , smak til med salt og pepper.
- Del kjøttdeig i åtte like store deler, og form små burgere. Pensle dem med olje, og krydre med salt og pepper.
- Skjær til burgerbrødene, slik at størrelsen blir lik de små burgerne.
- Grill burgerne noen minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Legg en osteskive på hver av dem mot slutten av grilltiden.
- Varm brødene raskt på grillen, og anrett dem med colslaw , burgere og barbecuesaus.
Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.