Små tomatterter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Med få og enkle ingredienser lager du disse nydelige små tomattertene som er nydelige som en av flere retter på et tapas- eller buffetbord. Du kan også lage dem større, og servere dem som en selvstendig rett, kanskje med en grønn salat ved siden av.
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk butterdeig -
ca.
2 ss hvetemel -
2 stk. rødløk -
500 g cherrytomat -
2 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 stilker frisk timian -
2 stilker frisk rosmarin
Slik gjør du
- Dryss litt mel på benken og legg butterdeigsplatene til tining.
- Skjær rødløk i skiver og del tomatene i to.
- Varm olje i en stekepanne og stek løken til den begynner å bli gyllen. Smak til med salt og kvernet pepper.
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Del butterdeigsflakene i to og klem dem ned i formene. Dra av overflødig deig med fingrene (da får du nok deig til to til).
- Fordel den stekte løken i formene og legg halve cherrytomatene på toppen. Dryss over litt hakket timian og noen dråper olivenolje.
- Stek tertene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til butterdeigen har fått fin, gyllen farge, og tomatene har falt sammen. Pynt med frisk rosmarin og server.
Tertene kan lages i god tid og varmes opp i ovnen i 10 minutter. De kan også fryses, og smaker like godt lune eller kalde.