Smørstekt strutseving
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Strutseving er en spiselig bregne som er i sesong i april/mai. Smaken minner litt om asparges, og smørsteker du den kan den nytes som en deilig koserett, eller som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
30 stk. strutsevingknopper -
2 ss smør til steking -
1 ss grovhakkede usaltede peanøtter , eventuelt pinjekjerner eller andre nøtter -
30 g parmesan
Slik gjør du
- Rens og vask strutsevingskuddene godt. Plukk av brune blader.
- Kok opp en kjele med vann, og forvell strutsevingene. Kok i 8-10 minutter.
- Sil av vannet og ha strutsevingene i en bolle med isvann, slik at de bevarer noe av den fine grønne fargen. Har du plukket mange kan du legge dem i en zip-lock pose i fryseren til senere bruk.
- Smelt smør i en varm stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse er det klart for å legge i strutsevingene. Fres dem raskt på begge sider, til de får en gyllen fin farge. Smak til med salt og pepper.
- Anrett strutsevingene på tallerkener, eller et større fat om de skal serveres som tilbehør. Dryss på grovhakkede nøtter eller pinjekjerner, og riv over litt parmesan.