Smørstekt strutseving

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Strutseving er en spiselig bregne som er i sesong i april/mai. Smaken minner litt om asparges, og smørsteker du den kan den nytes som en deilig koserett, eller som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 30 stk. strutsevingknopper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss grovhakkede usaltede peanøtter , eventuelt pinjekjerner eller andre nøtter
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

  1. Rens og vask strutsevingskuddene godt. Plukk av brune blader. 
  2. Kok opp en kjele med vann, og forvell strutsevingene. Kok i 8-10 minutter. 
  3. Sil av vannet og ha strutsevingene i en bolle med isvann, slik at de bevarer noe av den fine grønne fargen. Har du plukket mange kan du legge dem i en zip-lock pose i fryseren til senere bruk. 
  4. Smelt smør i en varm stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse er det klart for å legge i strutsevingene. Fres dem raskt på begge sider, til de får en gyllen fin farge. Smak til med salt og pepper. 
  5. Anrett strutsevingene på tallerkener, eller et større fat om de skal serveres som tilbehør. Dryss på grovhakkede nøtter eller pinjekjerner, og riv over litt parmesan.