Smuldrepai med rabarbra
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Smuldrepai er herlig enkelt - og ingenting er bedre enn smuldrepai med rabarbra i sesong. Syrlig, søtt og sprøtt!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g rabarbra -
1,5 dl sukker -
2 ss potetmel
Smuldredeig:
-
2 dl hvetemel -
2 ss sukker -
0,5 ts bakepulver -
100 g smør -
0,5 dl hakkede mandler
Slik gjør du
- Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene.
- Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig.
- Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.
- Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en smurt ildfast form, eventuelt fire porsjonsformer.
- Smuldre deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.
Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.