Sommerlig roastbiffsalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en sommerlig og god salat med roastbiff. Salaten metter godt og kan gjerne serveres i stedet for en varm middag på de beste sommerdagene. Og forresten, salaten smaker like godt resten av året også!

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g roastbiff
  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 100 g frisk spinat
  • 3 stilker finsnittet stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1 stk. grønn lollo salat eller en annen salat
  • 100 g aspargesbønner
  • 0,5 dl ristede pinjekjerner

Yoghurtdressing:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • ca. 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss honning

evt. litt sitronsaft

  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Behold noen hele endiveblader og snitt resten fint opp. Skyll spinaten godt, tørk den og riv den opp i mindre biter. Del opp stilkselleri og paprika.
  2. Legg de hele endiviepladene pent på et fat og legg resten av grønnsakene over. Anrett roastbiffskivene pent på toppen og dryss over ristede pinjekjerner.
  3. Bland sammen dressingen og smak til med salt og kvernet pepper. Sprinkle dressingen over rett før servering.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server gjerne med halve lime ved siden av.