Sommerlig roastbiffsalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag en sommerlig og god salat med roastbiff. Salaten metter godt og kan gjerne serveres i stedet for en varm middag på de beste sommerdagene. Og forresten, salaten smaker like godt resten av året også!
Ingredienser
porsjoner
-
250 g roastbiff -
2 stk. sikorisalat (endivie) -
100 g frisk spinat -
3 stilker finsnittet stilkselleri (stangselleri) -
1 stk. grønn paprika i biter -
1 stk. grønn lollo salat eller en annen salat -
100 g aspargesbønner -
0,5 dl ristede pinjekjerner
Yoghurtdressing:
-
2 dl yoghurt naturell -
ca.
1 ts revet frisk ingefær -
2 båter hvitløk -
1 ss honning
evt. litt sitronsaft
-
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Behold noen hele endiveblader og snitt resten fint opp. Skyll spinaten godt, tørk den og riv den opp i mindre biter. Del opp stilkselleri og paprika.
- Legg de hele endiviepladene pent på et fat og legg resten av grønnsakene over. Anrett roastbiffskivene pent på toppen og dryss over ristede pinjekjerner.
- Bland sammen dressingen og smak til med salt og kvernet pepper. Sprinkle dressingen over rett før servering.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
Server gjerne med halve lime ved siden av.