Soppstuing
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Enten du kjøper sopp i butikken eller sanker den selv, er denne måten å tilberede soppen på noe av det beste og enkleste som kan gjøres. Sopp og fløte er gode venner, og en deilig soppstuing er nydelig til alt - om det er på en skive brød, som tilbehør til en saftig biff eller som følge til et fint stykke stekt fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g aromasopp , eller annen sopp (gjerne blandet) -
1 stk. løk -
2 ss smør -
3 dl matfløte eller créme fraîche -
1 ss mørk soyasaus -
1 ts frisk timian eller 1/2 ts tørket
Slik gjør du
- Rens sopp og skjær den i mindre biter eller skiver.
- Finhakk løk.
- Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. krydre med litt salt og pepper. Tilsett créme fraîche eller fløte. La sausen koke et par minutter og smak til med soyasaus og litt hakket timian. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk.