Søtpotet med marshmallows

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har vi kjørt løpet helt ut, og satt sammen en amerikansk-inspirert søtpotetform med nøttecrumble og marshmallows! Denne retten kan være gøy å servere som tilbehør til kalkun til et thanksgiving-måltid. Den søte smaken fungerer ypperlig til kalkunkjøttet, og kan bidra til mye god stemning rundt bordet. Enjoy!  

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg søtpotet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl melk
  • 1 ts salt

Nøttecrumble:

  • 70 g smør
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 60 g hakkede pecannøtter
  • 0,5 pk mini marshmallows

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Skrell søtpotet i skjer i terninger. Ha terningene i en stor kjele, fyll på litt vann og kok dem på middels temperatur til terningene er møre, 15-20 minutter. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen litt, slik at søtpoteten får dampet litt av seg. Ha i smør og melk, og mos søtpoteten til du får en stappe. Ha over i en ildfast form.
  3. Smelt smør i en kjele. Ha i brunt sukker, mel og nøtter. Rør godt, til alt er blandet.
  4. Topp søtpoteten med nøttecrumbelen og minimarshmallows.
  5. Sett formen i midt i ovnen, i 10-15 minutter, eller til toppingen en gyllen.

Server som tilbehør til kalkun.