Søtpotet med marshmallows
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har vi kjørt løpet helt ut, og satt sammen en amerikansk-inspirert søtpotetform med nøttecrumble og marshmallows! Denne retten kan være gøy å servere som tilbehør til kalkun til et thanksgiving-måltid. Den søte smaken fungerer ypperlig til kalkunkjøttet, og kan bidra til mye god stemning rundt bordet. Enjoy!
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg søtpotet -
2 ss smør -
0,5 dl melk -
1 ts salt
Nøttecrumble:
-
70 g smør -
1 dl brunt sukker -
1 dl hvetemel -
60 g hakkede pecannøtter -
0,5 pk mini marshmallows
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Skrell søtpotet i skjer i terninger. Ha terningene i en stor kjele, fyll på litt vann og kok dem på middels temperatur til terningene er møre, 15-20 minutter. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen litt, slik at søtpoteten får dampet litt av seg. Ha i smør og melk, og mos søtpoteten til du får en stappe. Ha over i en ildfast form.
- Smelt smør i en kjele. Ha i brunt sukker, mel og nøtter. Rør godt, til alt er blandet.
- Topp søtpoteten med nøttecrumbelen og minimarshmallows.
- Sett formen i midt i ovnen, i 10-15 minutter, eller til toppingen en gyllen.
Server som tilbehør til kalkun.