Søtpotetchips
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Søtpotet egner seg veldig godt til å lage chips av. Disse steker du i stekeovnen. Sunne og gode!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. søtpotet -
2 ss rapsolje -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 140°C
- Vask søtpotetene, tørk godt og behold skallet på.
- Skjær grønnsakene i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. Tørk grønnsakene godt med papir.
- Hell olje over og gni godt inn.
- Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
- Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
- Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsene i en tett beholder holder de seg sprø.