Søtpotetchips

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søtpotet egner seg veldig godt til å lage chips av. Disse steker du i stekeovnen. Sunne og gode!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. søtpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 140°C
  2. Vask søtpotetene, tørk godt og behold skallet på.
  3. Skjær grønnsakene i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. Tørk grønnsakene godt med papir.
  4. Hell olje over og gni godt inn.
  5. Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
  6. Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
  7. Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsene i en tett beholder holder de seg sprø.