Soyaglasert lammecarré med pære
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Norsk lammecarré er skikkelig godt! Kombinert med stekte pærer, kokte småpoteter og vårløk blir denne glaserte utgaven et digg måltid man bare må dele med gode venner.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. hel lammecarré à ca 350 gram -
2 ss smør eller margarin
Glaze:
-
6 ss lønnesirup -
3 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
1 ss hvitvinseddik -
2 ss ristede sesamfrø
Du trenger også:
-
12 stk. små potet -
3 stk. pære -
1 ss smør til steking -
2 stk. finsnittet vårløk
Slik gjør du
- Skjær lammecarré i koteletter ved å føre en skarp kniv inn mellom ribbenene. La det være to ben på hver kotelett.
- Varm en stekepanne og ha i det meste av smøret. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Krydre med salt og pepper og brun kotelettene godt på begge sider. Legg kotelettene over i en ildfast form.
- Bland alle ingrediensene til glace i en liten kjele og kok opp. Når glazen er sirupstykk heller du den over kjøttet og vender godt på det slik at alle sider er godt dekket.
- Sett formen midt i ovnen på 125 °C. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Lite stekt: 55 °C, medium: 60-65 °C, medium pluss: 70 °C, gjennomstekt: 75 °C.
- Kok potetene møre.
- Del pærene seks båter og ta ut kjernehuset. Stek båtene i varm panne med resten av smøret til de er knapt møre.
Ristede sesamfrø: Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og rist dem over høy varme til de har blitt vakkert gylne.
Anrett lammecarré-kotelettene på et stort fat sammen med kokte småpoteter, stekt pære og finsnittet vårløk. Drypp resten av glacen over.