Spekeskinkesalat med appelsin og fennikel
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den milde anissmaken i fennikel framheves av saltsmaken i norsk spekeskinke. Sammen med appelsin, valnøtter og ruccola blir dette en frisk og vårlig salat med masse smak. Drypp over noen dråper god olivenolje, dryss på litt revet parmesan og vips, så har du en lett og herlig middag.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g spekeskinke (12 skiver) -
2 stk. appelsin -
2 stk. fennikel -
0,5 pose ruccula -
10 stk. valnøttkjerner -
100 g flak av parmesan -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts salt -
1 dl olivenolje (extra virgin)
Slik gjør du
- Skjær skallet av appelsin rett innenfor den hvite hinnen. Skjær appelsin i skiver.
- Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver.
- Fordel ruccula på tallerkener og legg appelsinskiver og fennikel oppå. Legg spekeskinken på toppen. Dryss over valnøttkjerner, parmesan, kvernet pepper og salt. Drypp over litt god olivenolje til slutt.