Spicy cheeseburger
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kvernet kjøtt av høyrygg gir fantastisk saftige, smakfulle burgere. Enda bedre blir det om du blander litt hvitløk, chili og sennep i kjøttdeigen! Sammen med en spenstig ramsløkmajo med jalapeno, og toppet med deilig ost, blir dette en topp burgernytelse! Denne burgeren er laget av Siriyaporn "Mymint" Rithisrikrerg, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.
Ingredienser
4 porsjoner
-
400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt -
2 båter hvitløk -
1 stk. rød chili -
1 ss dijonsennep -
2 ss nøytral olje til steking -
2 ss nøytral olje til steking
Ramsløkmajo med jalapeno:
-
100 g ramsløk -
2,5 dl nøytral olje -
0,5 dl salt -
1 stk. egg -
1 ts dijonsennep -
saft av
0,25 stk. sitron -
1 stk. jalapeño -
0,5 ts salt
Stekt løk:
-
2 stk. løk -
1 ss smør -
1 ts sukker -
1 ts balsamicoeddik
Til servering:
-
4 stk. brioche hamburgerbrød -
4 stk. cherrytomat -
0,5 dl reddikspirer urter eller annet grønt