Spicy suppe med kalkun
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du rester av kalkun eller kylling kan du varme deg på denne hotte asiatiske suppen! Toppet med sprøstekte tortillalefser og avokado. Snadder!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet -
2 båter hvitløk -
1 stk. løk -
1 ts malt spisskummen -
0,5 ts chilipulver -
0,5 ts røkt paprikapulver -
5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft -
4 dl kokosmelk -
4 dl hermetiske tomater
Til servering:
-
2 stk. hvetetortilla -
1 stk. avokado -
1 stk. finsnittet vårløk -
1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Rens rester av kalkun fri for bein og skinn. Del kalkunkjøttet opp i strimler.
- Rens hvitløk og løk, finhakk løken. Fres løken i en gryte med olje, ha i krydder og fres et par minutter.
- Ha i kraft, kokosmelk og hermetiske tomater. La gryten koke 5-6 minutter.
- Skjær rester av tortillaefser i strimler, fres dem raskt i en panne med litt olje, til de får en gyllen farge og har blitt sprø.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en blender.
- Ha i kalkunrestene og smak eventuelt til med salt, pepper eller mer chili.
Server suppen i skåler toppet med de sprø tortillastimlene, avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt tynne skiver av jalapenõ.