Squashkake med pekannøtter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Squash kan brukes til andre ting enn wok og gryter, og egner seg godt i kakebakst. Det gir en saftig kake med god holdbarhet, som egner seg godt på tur.
Ingredienser
16 porsjoner
-
300 g grønn squash , grovrevet -
4 stk. egg -
150 g sukker -
4 ss solsikkeolje -
75 g pecannøtter , hakket -
200 g hvetemel -
100 g fin sammalt hvete -
0,5 ts salt -
1 ts natron -
1,5 ss malt kanel -
1 dl melk
Slik gjør du
- Legg revet squash i et dørslag og klem ut så mye vann som mulig.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Rør inn revet squash, olje og nøtter.
- Sikt alt det tørre og bland det inn i resten.
- Hell røren i en godt smurt springform (24 cm) eller en liten langpanne, og stek den på 180 °C midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne. Avkjøl kaken 10 minutter i formen, deretter på rist.
Kaken kan godt pyntes med melisglasur med litt sitron, eller osteglasur som til gulrotkake.