Squashkake med pekannøtter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Squash kan brukes til andre ting enn wok og gryter, og egner seg godt i kakebakst. Det gir en saftig kake med god holdbarhet, som egner seg godt på tur.

Ingredienser

16  porsjoner
  • 300 g grønn squash , grovrevet
  • 4 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 75 g pecannøtter , hakket
  • 200 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 1,5 ss malt kanel
  • 1 dl melk

Slik gjør du

Du trenger: squash, melk, natron, sukker, egg, siktet hvetemel, sammalt hvete, olje (nøytral), pecannøtter, malt kanel og salt.

  1. Legg revet squash i et dørslag og klem ut så mye vann som mulig.

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.

  1. Rør inn revet squash, olje og nøtter.

  1. Sikt alt det tørre og bland det inn i resten.

  1. Hell røren i en godt smurt springform (24 cm) eller en liten langpanne, og stek den på 180 °C midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne. Avkjøl kaken 10 minutter i formen, deretter på rist.
Kaken kan godt pyntes med melisglasur med litt sitron, eller osteglasur som til gulrotkake.