Stekt blomkål med karri, pistasj og kokos
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gi blomkålen farge og smak med karri og gurkemeie, og stek den i ovnen og du har en spennende vegetarisk middagsrett, eller deilig tilbehør til stekt eller grillet kjøtt
Ingredienser
porsjoner
-
1 dl olivenolje -
2 ss sesamolje -
2 ss soyasaus -
2 ss riseddik -
2 ts karri -
1 ts gurkemeie -
1 kg blomkål -
0,5 dl pistasjnøtter -
0,5 dl kokosflak -
2 ss hakket frisk koriander
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
- Visp sammen olivenolje, sesamolje, soyasaus, riseddik, karri og gurkemeie i en vid bolle. Del blomkål i små buketter og ha dem i bollen med marinade. Skjær rotfestet i biter og bruk det også. Bland godt, slik at alle bukettene blir godt dekket av marinade.
- Legg blomkålen utover i en smurt form (bukettene bør ikke ligge oppå hverandre). Sett formen midt i ovnen og stek i 15 minutter. Vend på bukettene og stek videre i 10-15 minutter, eller til blomkålbukettene er møre og begynner å bli brune i kantene.
- Rist kokosflak i tørr stekepanne til de begynner å få farge. Grovhakk pistasjnøtter og koriander. Dryss kokos, hakkede pistasjnøtter og koriander over blomkålbukettene før servering. Krydre med litt salt og pepper.
Denne oppskriften holder til åtte porsjoner dersom du ønsker å servere den i tillegg til kjøtt, fisk eller annen mat.