Stekt blomkål med karri, pistasj og kokos

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gi blomkålen farge og smak med karri og gurkemeie, og stek den i ovnen og du har en spennende vegetarisk middagsrett, eller deilig tilbehør til stekt eller grillet kjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 2 ts karri
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 kg blomkål
  • 0,5 dl pistasjnøtter
  • 0,5 dl kokosflak
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 220 °C.

  1. Visp sammen olivenolje, sesamolje, soyasaus, riseddik, karri og gurkemeie i en vid bolle.  Del blomkål i små buketter og ha dem i bollen med marinade. Skjær rotfestet i biter og bruk det også. Bland godt, slik at alle bukettene blir godt dekket av marinade.
  2. Legg blomkålen utover i en smurt form (bukettene bør ikke ligge oppå hverandre). Sett formen midt i ovnen og stek i 15 minutter. Vend på bukettene og stek videre i 10-15 minutter, eller til blomkålbukettene er møre og begynner å bli brune i kantene.
  3. Rist kokosflak i tørr stekepanne til de begynner å få farge. Grovhakk pistasjnøtter og koriander. Dryss kokos, hakkede pistasjnøtter og koriander over blomkålbukettene før servering. Krydre med litt salt og pepper. 

Denne oppskriften holder til åtte porsjoner dersom du ønsker å servere den i tillegg til kjøtt, fisk eller annen mat.