Stekt perlegryn med reinsdyrskav
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Middagskorn stekt sammen med reinsdyrskav og friske grønnsaker, servert over en syrlig yoghurt og toppet med spicy chili. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
2,5 dl perle byggryn perlespelt, eller andre middagsgryn -
1 stk. blomkål -
3 stk. vårløk -
1 pk reinsdyrskav (á 400 g) -
2 ss smør eller margarin til steking -
4 dl gresk yoghurt -
1 stk. grønn chili -
skall av
1 stk. sitron
Slik gjør du
- Kok gryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la grynene renne godt av seg.
- Rens blomkål og del i små buketter. Skjær vårløk i mindre biter.
- Fres reinsdyrskav i omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Sett kjøttet til side, og fres grønnsaker raskt til de er har fått en gyllen fin farge og er såvidt møre.
- Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene og tilsett de kokte grynene. Smak til med salt og pepper.
- Anrett yoghurt i dype skåler, ha kjøtt, grønnsaker og gryn over. Dryss over chili skåret i tynne skiver og revet sitronskall. Pynt eventuelt med friske spirer.