Stekt perlegryn med reinsdyrskav

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Middagskorn stekt sammen med reinsdyrskav og friske grønnsaker, servert over en syrlig yoghurt og toppet med spicy chili. Nam!

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl perle byggryn perlespelt, eller andre middagsgryn
  • 1 stk. blomkål
  • 3 stk. vårløk
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 stk. grønn chili
  • skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Kok gryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la grynene renne godt av seg. 
  2. Rens blomkål og del i små buketter. Skjær vårløk i mindre biter. 
  3. Fres reinsdyrskav i omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Sett kjøttet til side, og fres grønnsaker raskt til de er har fått en gyllen fin farge og er såvidt møre.
  4. Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene og tilsett de kokte grynene. Smak til med salt og pepper. 
  5. Anrett yoghurt i dype skåler, ha kjøtt, grønnsaker og gryn over. Dryss over chili skåret i tynne skiver og revet sitronskall. Pynt eventuelt med friske spirer.