Stekt uerfilet med gul paprikasaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Uer er en flott matfisk med masse smak. Den egner seg godt til steking, og her har den fått selskap av en deilig gullgul paprikasaus.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g uerfilet , evt. seifilet
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukkererter
  • 1 kvist frisk dill

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på uerfileter og skjær ut bein. Del hver filet i to eller tre, avhengig av størrelsen. Du kan også bruke seifilet eller annen hvit fisk.
  2. Skjær paprika og sjalottløk i biter. Varm en liten kjele eller sauteringspanne med litt olje og fres løk og paprika på middels varme til det er helt mykt. Tilsett hakket hvitløk etter noen minutter. Hell i fløkte og kok opp. La det hele koke noen minutter.
  3. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen helt glatt. Sil den gjennom en fin sil om du vil ha vekk rester av skallet. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek uerstykkene til de er gylne på begge sider. Krydre med salt og pepper og la fisken hvile litt, så du er sikker på at den er gjennomstekt.
  5. Varm grønnsakene raskt, så de beholder spensten.

Server stekt uerfilet med sukkererter og paprikasaus. Kokte poteter smaker godt til.