Sunnere marsipan
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag marsipan søtet med dadler – et sunnere alternativ til julemarsipanen. Vi har smakt til vår sunne marsipan med litt finrevet appelsinskall, som setter en ekstra spiss på smaken.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g mandler -
90 g tørkede dadler -
revet skall av
0,5 stk. appelsin
Slik gjør du
1 porsjon gir ca. 24 marsipankuler.
- Skåld mandlene ved å legge dem i kokende vann i 2-3 minutter. Klem dem ut av det brune skallet og tørk dem godt.
- Mal mandlene i hurtigmikser til de er helt finmalt.
- Del dadler i to og fjern steinen. Skjær frukten i mindre biter og ha dem i hurtigmikseren sammen med mandlene. Kjør mikseren til dadlene er helt most og blandet med mandlene. Tilsett noen dråper vann om massen virker litt tørr.
- Ta massen ut av mikseren og bland inn revet appelsinskall. Form den til små kuler.
Oppbevar kulene i tett boks i kjøleskapet.
Kulene kan dyppes i smeltet sjokolade eller rulles i hakkede nøtter. Du kan også blande inn hakkede tørkede tranebær eller hakkede pistasjnøtter i marsipanmassen før den rulles til kuler.