Svinecarré-koteletter med råkost
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Svinecarré som grilles i pannen er ikke bare vakkert, det smaker utrolig godt! Her sitter fortsatt beinet på kjøttet og derfor blir kjøttet ekstra smakfullt.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g svinecarré (4 "racks") -
2 ss smør
Råkost
-
1 stk. fennikel -
2 stk. eple -
1 stk. rødløk -
2 stk. gulrot -
8 stk. brokkolini eller brokkoli (1 stk mot 8 brokkolini)
Dressing
-
1 ss frisk kruspersille -
2 ss akevitt , kan byttes ut med eplecidereddik eller sitronsaft -
1 ss hvitvinseddik -
0,5 ss honning -
3 ss smaksnøytral nøytral olje
Slik gjør du
- Del carrèn i fire stykker og krydre med salt og pepper på begge sider. Sett en grillpanne på høy varme. Når pannen er rykende varm legges kjøttet i pannen. Stek til kjøttet har fått ett fint grillmønster på begge sider. Legg kotelettene i en ildfast form med litt smør.
- Stek kjøttet i 10 minutter på 230° C i stekeovnen.
- Bruk en skarp kniv og skjær fennikel, eple og rødløk så tynt som du kan. Skrell og riv gulrot grovt med et rivjern, og bland den revne gulroten med de andre grønnsakene i en bolle.
- Finhakk persille og ha sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen i en bolle. Visp godt.
- Bland grønnsakene med dressingen og la dette stå å trekke smak til den skal spises.
- Server kotelettene med frisk råkost.