Svinefilet i pho
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pho er en vietnamesisk nudelsuppe, basert på kraft. Med gode krydder, tynne skiver av svinefilet, skivet sopp og vårløk er dette grommat!
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 l kyllingkraft -
2 stk. rødløk -
4 båter hvitløk -
4 stk. stjerneanis -
5 stk. hel nellik -
1 ts korianderfrø -
1 stk. tommelstor frisk ingefær -
1 ss sukker -
1 klype salt
Tilbehør:
-
1 pk risnudler -
300 g indrefilet av svin -
300 g blandet sopp (feks shitake, aroma, østersopp) -
1 bunt frisk basilikum -
1 bunt frisk persille -
1 bunt frisk koriander -
6 stk. vårløk -
1 stk. lime -
1 stk. rød chili -
1 dl hoisinsaus -
0,25 dl sriracha (asiatisk chilisaus)
Slik gjør du
- Skrell og del rødløk i to. Skjær løken i tynne skiver. Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint.
- Fres løk, hvitløk og ingefær mykt i en kjele med olje.
- Hell kyllingkraft i kjelen og la det småkoke over svak varme. Tilsett krydder og la suppen småkoke i 20 min.
- Sil suppen over en fin sil, slik at du får en fin klar suppe. Krydre suppa med hoisin-saus og juster smaken med litt sukker og salt.
- Skjær soppen i passende biter. Skjær indrefileten i løvtynne skiver. Tilsett sopp i suppen, deretter skiver av indrefilet. Kutt vårløk i passende biter, og tilsett i suppen.
- Kok opp vann i en kjele. Ha risnudler i det kokende vannet. La nudlene koke i fire minutter. Hell nudlene over et dørslag. Ha nudlene over i suppa. Varm opp suppen, om nødvendig. Ikke la den koke.
Server suppen i store boller, og server med skiver av lime, finhakket chili, koriander, finhakket persille og chilisaus i en liten bolle på siden.