Svineknoke med tysk potetsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Når tyskerne drar i gang oktoberfesten er det «Schweinshaxe», tyske pølser, pretzels og øl som gjelder. Skal du ha din egen oktoberfest hjemme hos deg bør du prøve ut denne nydelige svineknoken med potetsalat.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. lettsaltet, røkt svineknoke -
1 kg potet med skall. -
1 ts salt -
350 g bacon -
0,5 stk. purre -
1 dl eplecidereddik -
2 ss sukker -
1 ss dijonsennep -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
3 båter finhakket hvitløk -
4 ss hakket frisk persille
Slik gjør du
- Legg svineknoker i en kjele med kokende vann. Vannet skal så vidt dekke knokene, bruk derfor en kjele som passer i størrelse. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i 3 timer, eller til kjøttet er mørt.
- Forvarm stekeovn til 220°C. Løft opp kjøttet og snitt svoren med en skarp kniv, legg kjøttet på rist med en form under slik at fettet ikke renner ut i ovnen. Ha litt vann i formen.
- Stek knoken til skinnet har fått en fin farge, ca. 15 minutter.
Hvis du har et sous-vide vannbad kan du vakuumere knokene og trekke de på 68°C i 18 timer.
- Vask potet godt, behold skallet på. Del dem i jevnstore biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre.
- Del purreløk på langs og skyll godt. Snitt purren grovt og bland den sammen med den kokte poteten.
- Skjær bacon i terninger og stek dem i en varm stekepanne til de er gylne og sprø.
- Trekk pannen til side og løft ut baconbitene. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
- Avkjøl fettet i pannen litt, og visp inn eddik, sukker, sennep, salt og pepper. Varm opp på ny og la dressingen småkoke et par minutter. Tilsett hakket hvitløk og la den surre et minutt.
- Hell den varme dressingen over potetene, tilsett sprøstekt bacon og hakket persille. Vend alt forsiktig sammen og server potetsalaten sammen med knokene.