Syltede løvetannknopper
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Løvetann i plenen er en pest og en plage for enkelte, og en kilde til matauk og spennende smaker for andre. Hele løvetannplanten er spiselig, og de små, faste, grønne knoppene kan både stekes, syltes og trylles om til kapers.
Ingredienser
1 porsjoner
-
0,5 l knopper av løvetann -
0,5 stk. rødløk -
2 båter hakket hvitløk -
1 ss revet frisk ingefær -
1 ss gule sennepsfrø -
1 stk. laurbærblad -
1 dl honning eller brunt sukker -
1 dl eplecidereddik -
1 dl soyasaus
Slik gjør du
- Plukk løvetannknoppene før de åpner seg ved å knipe dem av stilken. Trekk av de små bladene som sitter som en krans rundt selve knoppen (ikke de bladene som dekker de gule kronbladene). Skyll godt.
- Legg knoppene i et sylteglass og tilsett krydder.
- Rør sammen honning, eddik og soyasaus og hell over knoppene til glasset er helt fullt. Skru på lokket og rist glasset godt.
- Plasser i romtemperatur (men ikke i direkte sollys) i minst to uker. Rist glasset godt et par ganger hver dag, og la det gjerne stå opp-ned.
Serveres de syltede løvetannknoppene i salat, på pizza eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Løvetannknopper kan også stekes i litt smør eller olje og serveres som tilbehør eller på en salat. Stek dem som de er sammen med litt bacon eller små pølsebiter, og krydre med salt og pepper.