Syrinis
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Når syrinbusken blomstrer er sommeren endelig er her! Den velduftende blomsten har mye smak, og blandet inn i en deilig iskrem lover vi at det gir en romantisk flørt i ganen.
Ingredienser
-
8 stk. eggeplomme -
150 g sukker -
5 dl kremfløte -
4 stilker syrinblomst
Slik gjør du
1. Skyll syriner i kaldt vann før du bruker dem, slik at de er rene.
2. Ha fløte i en skål sammen med et par kvister syrin og la det stå ca. 1 time for å trekke ut smak. Du kan også klemme forsiktig på blomstene for å trekke ut enda mer smak. Sil fra blomstene.
3. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Plukk syrinblomster av en stilk og vend dem forsiktig inn i blandingen.
5. Kle en brødform på 1 ½ liter med bakepapir, hell issmeten i formen og sett den i fryseren til isen blir stiv, minst 2-3 timer.
6. Rør i isen et par ganger under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.
Lag kuler av syrinis, og topp gjerne med hjemmelagde kandiserte syriner som pynt.