T-benstek

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

T-benstek er en del av kammen på storfe. Den har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider. T-benstek passer ypperlig på grillen, her servert med sopp og hjertesalat som tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grillet sopp:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss soyasaus eller tamari
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Grillet hjertesalat:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 rød chili
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
  2. Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
  3. Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen og tre på spyd.
  4. Finhakk chili og ingefær, og bland sammen med honning, soyasaus og olivenolje til en dressing for salaten.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  5. Gni t-bensteken med olivenolje, ha på salt og pepper og legg kjøttet på grillen. Grill i ca. 5 minutter på hver side til du har fått en fin grillskorpe på kjøttet.
  6. Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter til det har en kjernetemperatur på 60 °C for medium stekt.
  7. Grill soppen i ca. 2 minutter på hver side.
  8. Del hjertesalaten på to og grill på ene siden. De skal grilles rett over glørne så de ikke blir overstekt. Ta hjertesalaten ut fra grillen og hell over dressingen.

Skjær t-bensteken i skiver og server med grillet sopp og hjertesalat.

Digger du grillet biff, så bør du prøve tomahawk med grillet søtpotet!