T-benstek
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
T-benstek er en del av kammen på storfe. Den har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider. T-benstek passer ypperlig på grillen, her servert med sopp og hjertesalat som tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1 kg t-benstek -
1 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Grillet sopp:
-
500 g frisk sjampinjong -
3 ss balsamicoeddik -
1,5 ss soyasaus eller tamari -
4 båter finhakket hvitløk -
2 ts finhakket frisk timian -
2 ss olivenolje
Grillet hjertesalat:
-
2 stk. hjertesalat -
0,5 rød chili -
1 ss finhakket frisk ingefær -
2 ss honning -
1 ss soyasaus -
1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
- Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
- Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen og tre på spyd.
- Finhakk chili og ingefær, og bland sammen med honning, soyasaus og olivenolje til en dressing for salaten.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Gni t-bensteken med olivenolje, ha på salt og pepper og legg kjøttet på grillen. Grill i ca. 5 minutter på hver side til du har fått en fin grillskorpe på kjøttet.
- Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter til det har en kjernetemperatur på 60 °C for medium stekt.
- Grill soppen i ca. 2 minutter på hver side.
- Del hjertesalaten på to og grill på ene siden. De skal grilles rett over glørne så de ikke blir overstekt. Ta hjertesalaten ut fra grillen og hell over dressingen.
Skjær t-bensteken i skiver og server med grillet sopp og hjertesalat.
Digger du grillet biff, så bør du prøve tomahawk med grillet søtpotet!