Taco med revet kylling
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne.
Ingredienser
porsjoner
-
750 g kylling lårfilet
BBQ-saus:
-
1 flaske bbq-saus (à 510 g) -
2 ts revet limeskall -
2 ts revet appelsinskall -
1 stk. finhakket jalapeño -
1 båt revet hvitløk -
1 ts malt spisskummen -
2 ss tequila (kan sløyfes) -
saft av
1 stk. lime -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Salsa:
-
1 boks hermetiske tomater i terninger -
1 stk. mango i terninger -
2 stk. finhakket jalapeño -
3 stk. finhakket vårløk -
2 stk. hermetisk grillet paprika i terninger -
1 ts revet limeskall -
1 ts revet appelsinskall -
2 ss tequila (kan sløyfes) -
0,25 potte frisk koriander -
saft av
0,25 stk. lime -
0,5 ts salt
Guacamole:
-
2 stk. avokado -
saft av
0,5 stk. lime -
0,5 ts salt -
2 ss finhakket frisk koriander
Til servering:
-
8 stk. store maistortilla -
8 stilker frisk koriander
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene til BBQ-sausen. Ha ¼ av sausen i en bolle sammen med kylling lårfiletene.
- Hell hermetisk tomat i en sil og la tomatsaften renne av. Bland mango, jalapenõ, vårløk, grillet paprika, skall av lime og appelsin, tequila og koriander sammen i en bolle. Ha den avrente hermetiske tomaten i bollen og rør alt godt sammen. Smak til med limesaft og salt. Ha gjerne i litt ekstra jalapenõ om du liker sterk mat.
- Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per lefse.
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.
- Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado i en skål med hjelp av en gaffel. Smak til med limesaft, salt og frisk koriander.
Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
- Legg marinerte kylling lårfileter på grillen. Bruk direkte varme og stek et par minutter på hver side, legg dem over på indirekte varme og stek videre til kyllingbitene er gjennomstekte, 4-5 minutter.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Lårfiletene kan også legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes i ovn på 160 °C i 12-15 minutter dersom du ikke har en grill.
- Når lårfiletene er gjennomstekte, riv kyllingkjøttet i mindre biter med hjelp av et par gafler. Bland revet kyllingkjøtt med 2/4 deler av bbq-sausen.
- Varm tortillalefser raskt på grillen eller i stekeovn etter anvisning på pakken.
Legg en god skje jalapenõsalsa på maistortillaene, ha på guacamole og topp med revet kylling. Server med resten av BBQ-sausen og frisk koriander.