Tacosalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tacosalat er et supert alternativ til den klassiske fredagstacoen. Enkelt, smakfult og fresht. Du kan også lage tacosalaten med utgangspunkt i rester fra helgens taco. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 pose tacokrydder
  • 1,5 dl vann
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 stk. rødløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 pk nachochips eller tortillachips
  • 4 stk. vårløk
  • 2 stk. jalapeño
  • 1 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fres karbonadedeig og finhakket hvitløk i en varm panne. Tilsett tacokrydder, vann og bønner. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. 
For å redusere på salt kan du bytte ut tacokrydderet med 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt chili eller du kan eksperimentere med dine favorittkryddere!
  1. Skjær rødløk i tynne skiver og legg i en bolle med sitronsaft i 5 minutter
  2. Fordel salaten, nachochips og karbonadedeigblandingen på tallerkener og topp med hakket vårløk, jalapeño i skiver og koriander.

Server gjerne med litt salsa, rømme og lime.