Tacosalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Tacosalat er et supert alternativ til den klassiske fredagstacoen. Enkelt, smakfult og fresht. Du kan også lage tacosalaten med utgangspunkt i rester fra helgens taco.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig -
3 båter hakket hvitløk -
2 ss nøytral olje til steking -
1 pose tacokrydder -
1,5 dl vann -
1 boks hermetiske røde bønner -
1 stk. rødløk -
saft av
0,5 stk. sitron -
2 stk. hjertesalat -
1 pk nachochips eller tortillachips -
4 stk. vårløk -
2 stk. jalapeño -
1 potte frisk koriander
Slik gjør du
- Fres karbonadedeig og finhakket hvitløk i en varm panne. Tilsett tacokrydder, vann og bønner. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
For å redusere på salt kan du bytte ut tacokrydderet med 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt chili eller du kan eksperimentere med dine favorittkryddere!
- Skjær rødløk i tynne skiver og legg i en bolle med sitronsaft i 5 minutter.
- Fordel salaten, nachochips og karbonadedeigblandingen på tallerkener og topp med hakket vårløk, jalapeño i skiver og koriander.
Server gjerne med litt salsa, rømme og lime.