Tangsmør
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Er du nybegynner på tang i mat, og er litt usikker på hvordan du kan bruke den? Her er tre ulike varianter på tangsmør som smaker nydelig på ferskt brød eller som smaksforsterker til kjøtt, fisk og grønnsaker.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g smør -
2 g tørket trøffeltang
Eller:
-
150 g smør -
2 g tørket sukkertare
Eller:
-
150 g smør -
revet skall av
0,5 stk. sitron -
0,5 stk. rød chili eller litt chiliflakes
Slik gjør du
- La smøret bli romtemperert.
- Bland det med resten av ingrediensene.
- Form smøret til en pølse og pakk det i matpapir, eller ha det i en skål. Oppbevar det kaldt til det skal brukes.
Det går også fint å bruke andre sorter tang enn det vi har nevnt her. Bruk det du har tilgang på, og prøv deg fram til nye smakskombinasjoner. Dampede blåskjell med tangsmør er nydelig eller, en klatt tangsmør på fisk i folie er andre måter å bruke smøret på.