Tapaskjøttboller

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttboller som fingermat er en klassiker. Her er en oppskrift som er litt spicy og med masse god smak. 

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss smør til steking

Til steking:

  • 2 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 2 båter finhakket hvitløk

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget.
  2. Rull små kjøttboller for hånd.
  3. Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.
  4. Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.  

Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.

Vi har samlet de beste tapasoppskriftene våre på ett sted. Ta en titt, og la deg bli inspirert!