Taquitos - tacoruller
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Fyll tortillalefser med noe godt, rull dem sammen og ha dem på en varm grill i et par minutter før du skal spise. Dette er en super måte å få brukt opp «tiloversmat» på. I disse har vi terninger av grillede sommerkoteletter, ost, løk og krydder. Perfekt som velkomstmat eller venterett.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. sommerkoteletter (ferdig stekt) -
1 stk. løk -
1 ss nøytral olje -
200 g revet hvitost -
2 ts tacokrydder
-
8 stk. medium hvetetortilla
Hvitløksdressing:
-
0,5 boks lettrømme -
2 båter hvitløk -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Finhakk hvitløk og bland med rømme og salt. Sett dressingen kaldt.
- Fjern ben fra kotelettene og skjær kjøttet i små terninger.
- Finhakk løk og stek i varm panne med olje til den er blank. Bland løken med kjøtt, ost og krydder i en arbeidsbolle.
- Fordel blandingen på midten av hver tortilla og rull dem tett sammen. Legg skjøten ned og gi hver rull et lett press. På den måten vil de holde bedre på fasongen under grilling.
- Grill taquitosene på direkte varme i et halvt minutt på hver side. Grill dem videre på indirekte varme (kaldere sone på grillen), legg på lokk og la dem bli gjennomvarme, ca. 3 minutter.
Steke i ovn? Plasser taquitosene på en stekeplate med bakepapir. Stek i stekeovn på 200 grader i åtte til ti minutter.
Server taquitos med hvitløksdressing og noen båter lime.