Taquitos med svinekjøtt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Taquitos er enkelt forklart en rullet taco. Vi har fylt disse med litt spicy svinekjøtt og ost. Server dem gjerne med guacamole og rømme.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
200 g kjøttdeig av svin -
2 ss rapsolje -
2 ts malt malt spisskummen -
1 ts tørket oregano -
1 ts chilipulver -
0,25 ts kajennepepper -
2 dl revet ost ,gjerne cheddar -
1 dl hakket frisk koriander -
saft av
1 stk. lime -
8 stk. små grove maistortilla
Tilbehør:
-
2 dl lettrømme -
2 dl guacamole
Slik gjør du
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Stek svinekjøttdeigen i en stekepanne, og sett til side.
- Varm tortillaene etter anvisning på pakken.
- Fres løken i olje i en stor stekepanne, til det er mykt og blankt. Tilsett hvitløk, spisskummen, oregano, chilipulver og kajennepepper. La det frese ett minutt. Tilsett svinekjøtt, ost, koriander og limesaft. Rør til osten er smeltet.
- Legg to spiseskjeer av fyllet på hver tortilla. Rull opp tett. Fest med tannpirkere. Plasser taquitosene på en stekeplate med bakepapir. Stek i stekeovn på 200 grader i åtte til ti minutter.
Avkjøl på rist. Fjern tannpirkere og server med rømme og guacamole