Tartarsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Tartarsaus er en majonesbasert saus som ofte blir servert til stekt eller fritert fisk, men som også smaker godt til andre retter. Vi har gjort vår tartarsaus litt lettere ved å bytte ut noe av majonesen med gresk yoghurt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 dl majones -
1 dl gresk yoghurt -
1 ss kapers -
6 skiver sylteagurk -
1 stk. sjalottløk -
1 ss finhakket frisk persille -
2 ts dijonsennep -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Bland majones og yoghurt i en skål. Finhakk kapers, sylteagurk og sjalottløk og vend det inn i majonesblandingen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Oppbevar kaldt frem til servering. Sausen er holdbar i ca. 1 uke forutsatt lagring i kjøleskap.