Thai-wok med kylling
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I Thailand brukes fiskesaus på samme måte som vi bruker salt. Får du ikke tak i thailandsk fiskesaus, så går det bra å smake seg til med salt i stedet. Prøv vår thai-wok med kylling.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. kyllingfilet i strimler -
1 stk. løk i båter -
1 stk. rød paprika eller annen paprika, i strimler -
2 båter hvitløk i tynne skiver -
1 ss finhakket frisk ingefær -
2 ts sukker -
3 ss fiskesaus (asiatisk) evt. litt salt -
1 ts soyasaus -
0,5 ts pepper -
2 dl hønsebuljong (utblandet) -
1 dl kokosmelk
strimlet vårløk til pynt ( kan sløyfes)
Slik gjør du
1. Stek kyllingstrimlene i smør i en panne til det er jevnt hvitt over det hele.
2. Ha i oppdelt løk, paprika, hvitløk og ingefær og stek litt videre.
3. Tilsett sukker, fiskesaus (salt), soyasaus og pepper. Spe med hønsebuljong, vann og kokosmelk. Smak til retten.
Server med jasminris. Pynt gjerne med strimlet vårløk.