Thailandsk hønsesuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en utrolig god suppe som virkelig gjør honnør på den lange koketiden. Kokt høns gir en god kraft og er et perfekt utgangspunkt for suppe. Thaillandsk hønsesuppe passer godt som gjestemat.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne) -
2 ss nøytral olje eller stivnet hønsefett -
2 stk. løk -
3 båter hvitløk -
2,5 ts malt spisskummen -
1 ts gurkemeie -
ca.
1 stk. rød chili , evt. grønn -
saft av
1 stk. lime -
1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) -
2 dl kokosmelk eller kremfløte -
2 ss soyasaus -
evt.
2,5 ss maisenna -
2 ss hakket frisk koriander (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Skjær ferdigkokt hønsekjøtt i strimler eller passe store suppebiter.
- Finhakk løk og hvitløk og fres løken i en varm kasserolle med olje til den er myk og blank.
- Ha i spisskummen, gurkemeie og finhakket chili og stek videre under omrøring. Ha i limesaft, hønsebuljong, kokosmelk og soyasaus. Kok opp og smak til med salt.
- Jevn suppen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
- Ha hønsekjøttet i suppen og la alt bli godt og varmt. Et dryss hakket koriander er godt for både smak og utseende.
Har du lyst til å lage suppen i en fei, uten å bruke kokt høns? Bruk hønsebuljong i stedet for hønsekraft og kyllingfilet i stedet for hønsekjøtt. Det blir kjempegodt det også!
Er du glad i thaisuppe? Da bør du lage tom kah gai. Den er kjempegod!