Tofu i svartpeppersaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Tofu er laget av soyabønner, og blir også kalt for bønneost. Den har en veldig mild smak, og tåler godt selskap av krydder. Her har den fått hett følge av en svartpeppersaus som kan få deg til å snappe etter luften.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g tofu/ soyapudding -
2 ss maisenna -
1,5 dl nøytral olje til steking -
2 ss nøytral olje -
1 stk. finhakket rødløk -
2 båter hvitløk -
1 ss finhakket frisk ingefær -
2 ss hoisinsaus -
2 ss lys soyasaus -
2 ss soyasaus -
1 ss sukker -
3 ss hel pepper -
4 stk. vårløk -
2 poser boil-in-bag ris
Slik gjør du
- Tørk tofuen og klem ut så mye vann som mulig. Del den i biter på ca 3x3 cm. Vend tofuterningene i litt maisenna.
- Varm olje i en vid stekepanne med høy kant, eller i en lav kjele. Rist overflødig maisenna av tofubitene og stek dem i den varme oljen. Snu dem noen ganger under stekingen, slik at de blir jevnt brune over det hele. Legg dem over på kjøkkenpapir for å trekke opp overflødig olje.
- Skyll og tørk stekepannen og sett den tilbake på platen. Varm ny olje og fres hakket rødløk, chili, hvitløk og ingefær på middels varme til alt er mykt og blankt. Tilsett soyasaus, hoisinsaus, sukker og grovknuste pepperkorn.
- Legg tofubitene tilbake i sausen og varm forsiktig opp. Dryss over strimlet vårløk.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
Server tofu varm med ris.