Torskefilet med sprøstekt spekeskinke og tapenade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Oliven og spekeskinke er som stjerner å regne på den kulinariske mathimmelen. Her er stjernene i himmelsk selskap med torskefilet, tomater og ruccula.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g torskefilet -
3 ss olivenolje -
150 g ruccula -
4 stk. tomat -
4 skiver spekeskinke -
4 ss tapenade -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Potet- og sellerimos:
-
4 stk. potet -
ca.
100 g sellerirot -
ca.
1,5 dl melk -
0,5 ts salt
godt med kvernet pepper
Slik gjør du
- Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør.
- Sil fra vannet og tilsett halvparten av melken. Mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.
- Del fiskefileten i fire like deler, ca. 200 gram per person. Skyll godt av fisken, og tørk med kjøkkenpapir.
- Varm to spiseskjeer olje i en panne, og stek fisken i ca. 4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper
- Stek skinkeskivene i en panne til de blir sprø. Legg på kjøkkenpapir.
- Legg fisken på ruccolasalat og skivet tomat. Topp med tapenade og sprøstekt skinke.