Tyrkisk pizza med egg

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pitapizza med tyrkisk vri vil gjøre en dag litt lysere. Disse pizzaene med grønnkål og egg går litt videre enn mer tradisjonell pizza.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. pitabrød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss smør
  • 6 blader grønnkål
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. egg
  • 75 g fetaost
  • 8 blader frisk mynte

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 230 °C.

2. Del pitabrød på to. Pensle på oljen og dryss paprikapulver over. Sett til siden.

3. Vask og rens grønnkålen. Del kålen i mindre biter, og pannestek bitene i smør i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Fordel kålen over pitabrødene. Lag et lite krater i kålen på midten og knekk ett egg forsiktig i den på hvert pitabrød. Dryss over fetaostsmuler, og bak pitabrødene i ovnen i ca 6 min til eggene har satt seg. 

5. Ta pizzaene ut av stekeovnen, og dryss frisk mynte over.