Umami smashburger
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Smashburger - saftige, tynne burgere stekt på høy varme - servert med smeltet ost, en spennende relish, stekt sopp og karamellisert løk. En fest av smaker! Retten er laget av John Sebastian Hornslien, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt -
4 stk. brioche hamburgerbrød -
2 ss nøytral olje -
8 skiver cheddar ost
Karamellisert løk:
-
2 stk. løk -
1 ss smør -
1 ts balsamicoeddik
Ramsløk- og jalapenorelish:
-
0,5 stk. agurk -
1 ss hvitvinseddik -
2 ss sukker -
3 ss vann -
0,5 ss frisk dill eller litt tørket dill -
50 g ramsløk -
4 stk. jalapeño -
2 dl nøytral olje -
2 stk. egg -
1 ss dijonsennep -
1 ss hvitvinseddik -
1 stk. sjalottløk
Rawslaw:
-
0,5 stk. spisskål -
1 stk. gulrot -
1 stk. nepe -
4 stk. reddik -
2 ss eplecidereddik -
1 ss olivenolje -
2 ss sukker
Portobellosopp:
-
1 stk. portobellosopp -
1 ss olivenolje -
1 ss smør -
0,5 ss sherryeddik