Umami smashburger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Smashburger - saftige, tynne burgere stekt på høy varme - servert med smeltet ost, en spennende relish, stekt sopp og karamellisert løk. En fest av smaker! Retten er laget av John Sebastian Hornslien, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 skiver cheddar ost

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts balsamicoeddik

Ramsløk- og jalapenorelish:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 0,5 ss frisk dill eller litt tørket dill
  • 50 g ramsløk
  • 4 stk. jalapeño
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 stk. sjalottløk

Rawslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. nepe
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker

Portobellosopp:

  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 0,5 ss sherryeddik

Slik gjør du

bar