Vafler med havregryn

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saftige vafler med havregryn er perfekt å lage til matpakken, som kveldsmat eller som helgekos. Topp havregrynsvaflene med litt rømme og bær eller med godt pålegg. 

Ingredienser

6  porsjoner
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 200 g hvetemel
  • 4 dl melk , gjerne kefir eller kulturmelk
  • 5 stk. egg
  • 50 g smeltet smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g lettkokte havregryn

Slik gjør du

  1. Hell mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel.
  3. Stek vaflene gyllenbrune.

Server vaflene med  litt rømme og bær, eller godt pålegg.

Vi har også gode havrekjeks som du kan lage selv. De smaker kjempegodt med smør og ost som tilbehør til kaffen.