Varm eplemost med salt karamell
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Syrlig eplemost, søt karamell og bittelitt salt – det høres merkelig ut, men det smaker så godt!
Ingredienser
porsjoner
-
50 g brunt sukker -
1 ts vaniljesukker -
0,5 ts salt -
3 dl kremfløte -
1 l råpresset eplemost -
4 stk. hel kanel -
2 ss karamellsaus
Slik gjør du
- Bland sukker, 1/3 av fløten, vaniljesukker og salt i en kjele og kok opp under stadig røring. Senk varmen litt og rør til sukkeret er helt oppløst.
- Hell eplemosten forsiktig i kjelen og rør godt.
- Kok opp, senk varmen og la blandingen småkoke i minst fem minutter.
- Visp resten av fløten til krem.
- Hell drikken i glass og server med en kanelstang i hvert glass og topp med krem og litt karamellsaus.