Varm sjokolade med rødvin
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Varm sjokolade med rødvin eller rødvinstoddy med sjokolade – det høres unektelig merkelig ut, men denne fusion-drikken har blitt populær flere steder med sin spennende smak og varmende, avslappende effekt.
Ingredienser
porsjoner
-
4 dl melk -
100 g mørk sjokolade, 70% kakao -
2 dl rødvin -
2 stk. hel kanel -
1 dl kremfløte
Slik gjør du
- Varm melk i en liten kjele. Brekk sjokolade i mindre biter og ha dem i melken. Visp godt til all sjokoladen har smeltet.
- Tilsett rødvin og varm opp til ca. 70 °C.
- Pisk fløten til krem.
- Hell sjokoladen i to kopper og legg krem på toppen.
Server varm sjokolade med en kanelstang til å røre med.