Varm sjokolade med rødvin

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Varm sjokolade med rødvin eller rødvinstoddy med sjokolade – det høres unektelig merkelig ut, men denne fusion-drikken har blitt populær flere steder med sin spennende smak og varmende, avslappende effekt.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl melk
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 dl rødvin
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Varm melk i en liten kjele. Brekk sjokolade i mindre biter og ha dem i melken. Visp godt til all sjokoladen har smeltet.
  2. Tilsett rødvin og varm opp til ca. 70 °C.
  3. Pisk fløten til krem.
  4. Hell sjokoladen i to kopper og legg krem på toppen.

Server varm sjokolade med en kanelstang til å røre med.