Vegetarburger med halloumi og aubergine
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Både aubergine og halloumi egner seg godt på grillen, og smaker nydelig i et burgerbrød! Toppet med grillet tomat og paprika har du et helgrillet vegetarisk supermåltid.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. aubergine -
1 ss olivenolje -
1 ss balsamicoeddik -
0,5 ts tørket oregano -
1 stk. rød paprika -
800 g halloumiost -
2 stk. bifftomat -
2 ss majones -
2 ss pesto -
4 stk. hamburgerbrød -
0,5 pose ruccula eller baby leaf salat
Slik gjør du
- Velg en aubergine med litt tykkelse for å få skiver som passer i burgerbrødet. Skjær auberginen i ca 2 ½ cm tykke skiver og legg dem i en bolle.
- Visp sammen olje, balsamico og oregano og smak til med litt salt og pepper.
Halloumi er en veldig salt ost, så vær forsiktig når du salter.
- Hell oljeblandingen over aubergineskivene og bland godt. La dem stå en stund og trekke smak.
- Skjær paprika i to og ta ut kjernehuset. Legg de halve paprikaene på grillen med skinnsiden ned og la dem ligge til de begynner å bli myke og har fått tydelige grillstriper.
- Skjær halloumi i skiver.
- Tørk det meste av oljeblandingen av aubergineskivene og grill dem i 5-6 minutter på hver side, til de er myke.
- Grill halloumiskiver ca. 2 minutter på hver side, til de har fått gylne striper.
- Skjær tomat i skiver og grill dem raskt.
- Varm burgerbrødene raskt på grillen og fyll brødene lagvis med aubergine, halloumi og resten av ingrediensene.