Vegetarburger med halloumi og aubergine

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Både aubergine og halloumi egner seg godt på grillen, og smaker nydelig i et burgerbrød! Toppet med grillet tomat og paprika har du et helgrillet vegetarisk supermåltid.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. aubergine
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 stk. rød paprika
  • 800 g halloumiost
  • 2 stk. bifftomat
  • 2 ss majones
  • 2 ss pesto
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 pose ruccula eller baby leaf salat

Slik gjør du

  1. Velg en aubergine med litt tykkelse for å få skiver som passer i burgerbrødet. Skjær auberginen i ca 2 ½ cm tykke skiver og legg dem i en bolle.
  2. Visp sammen olje, balsamico og oregano og smak til med litt salt og pepper. 
Halloumi er en veldig salt ost, så vær forsiktig når du salter.
  1. Hell oljeblandingen over aubergineskivene og bland godt. La dem stå en stund og trekke smak.
  2. Skjær paprika i to og ta ut kjernehuset. Legg de halve paprikaene på grillen med skinnsiden ned og la dem ligge til de begynner å bli myke og har fått tydelige grillstriper.
  3. Skjær halloumi i skiver. 
  4. Tørk det meste av oljeblandingen av aubergineskivene og grill dem i 5-6 minutter på hver side, til de er myke.
  5. Grill halloumiskiver ca. 2 minutter på hver side, til de har fått gylne striper.
  6. Skjær tomat i skiver og grill dem raskt.
  7. Varm burgerbrødene raskt på grillen og fyll brødene lagvis med aubergine, halloumi og resten av ingrediensene.