Vegetarburger med sopp og svarte bønner
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Disse vegetarburgerne er kjempegode og gir deg en ordentlig saftig burgerfeeling! Server gjerne burgerne med godt tilbehør som BBQ-saus og burgerdigg.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g aromasopp -
0,5 stk. løk -
2 ss olivenolje -
3 bokser hermetiske svarte bønner -
0,5 stk. brokkoli -
2 båter hvitløk -
3 stk. egg -
1 dl griljermel -
1 ss hp-saus -
1 dl revet vellagret ost -
3 ss olivenolje til steking
Tilbehør:
-
4 stk. hamburgerbrød gjerne grove -
16 stk. cherrytomat -
1 pose blandet babybladsalat -
50 g cornichonagurker
Slik gjør du
- Finhakk aromasopp og løk og stek det i en varm stekepanne med olje til det er mykt og blankt. Hell det over i en arbeidsbolle og avkjøl.
- Mos halvparten av bønnene grovt med en gaffel eller en potetstamper. Hakk eller riv brokkoli grovt. Ha alt i en bolle og tilsett resten av ingrediensene (unntatt olje). Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett til side og la blandingen hvile (svelle) i 10-15 minutter.
- Fukt hendene, form 4 burgere og legg dem på bakepapir til alle er laget. Stek burgerne i en varm stekepanne med olje i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø på begge sider.
- Del hamburgerbrød, legg på salat, burger og skivede tomater før toppene legges på.
Server gjerne vegetarburgerne med små sylteagurker og ketchup eller BBQ-saus.
Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte sløyfe eggene, og erstatte vellagret ost med et plantebasert alternativ. Bruk gjerne en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.