Vegetarisk thaigryte

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En vegetargryte med deilige asiatiske smaker! Rød curry, kokosmelk og lime vekker smaksløkene.  Linser, kikerter og gresskar gjør gryten mettende og god!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk i båter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss rød curry paste
  • 2 bokser kokosmelk
  • 400 g hermetiske cherrytomater
  • 400 g gresskar i terninger
  • 2 bokser grønne linser (ferdig kokt)
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 stk. grønn paprika
  • 4 stk. vårløk
  • 1 ss sukker
  • skall av 1 stk. lime
  • 0,5 bunt grovhakket frisk koriander
  • 300 g jasminris

Slik gjør du

1. Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett curry paste og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og hermetiske cherrytomater.

Det kan være stor forskjell på styrken av curry paste. Tåler du ikke så sterk mat, kan det være lurt å tilsette litt curry paste først, og heller ha i mer etterhver om du ikke syns det ble stekt nok.

2. Ha i terninger av gresskar. Småkok gryten i 8-10 minutter.

Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken.

3. Kok ris i en kjele med vann etter anvisning på pakken.

4. Åpne bokser med linser og kikerter. Hell dem over i en sikt, og skyll dem godt under kaldt vann. La vannet renne godt av og tilsett linser og kikerter i gryta. 

5. Rens paprika og vårløk, og skjær dem i biter. Ha paprika- og vårløkbiter i gryta sammen med sukker og limeskall. La gryta koke 2-3 minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Smak til med soyasaus. 

Server den smakfulle gryta med ris og dryss over grovhakket koriander rett før servering. Sett gjerne litt chilipulver på bordet også.