Wallenbergare

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse eksklusive kjøttkakene med eggeplomme og fløte kan regnes som en liten svensk kulturskatt. Tradisjonelt skal de lages av finmalt kalvekjøtt og kalvebrissel, men vi har jukset og bruker helt vanlig kjøttdeig.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl griljermel
  • 2 ss smør til steking

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Erter:

  • 2 dl vann
  • 1 ss smør
  • 200 g frosne erter

Slik gjør du

Server wallenbergarene med potetmos, erter og tyttebærsyltetøy.

Wallenbergare er godt, men av og til smaker det best med norske kjøttkaker med brun saus, ikke sant?