Wallenbergare
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Disse eksklusive kjøttkakene med eggeplomme og fløte kan regnes som en liten svensk kulturskatt. Tradisjonelt skal de lages av finmalt kalvekjøtt og kalvebrissel, men vi har jukset og bruker helt vanlig kjøttdeig.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
4 stk. eggeplomme -
2 dl kremfløte -
3 dl griljermel -
2 ss smør til steking
Potetmos:
-
10 stk. potet -
2 dl melk -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,25 ts revet muskatnøtt
Erter:
-
2 dl vann -
1 ss smør -
200 g frosne erter
Slik gjør du
Server wallenbergarene med potetmos, erter og tyttebærsyltetøy.
Wallenbergare er godt, men av og til smaker det best med norske kjøttkaker med brun saus, ikke sant?