Asiatisk stekt egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du fått med deg denne trendy TikTok-retten? Stekt egg i kinesisk saus er en rask og enkel smaksbombe! Passer perfekt når du er fysen på noe digg, enten som lunsj, middag eller kveldsmat.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl jasminris -
4 dl vann -
4 stk. egg -
1 båt revet hvitløk -
1 ss finhakket frisk gressløk
Kinesisk saus:
-
3 ss lys soyasaus -
1 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
1 ss østerssaus (oyster sauce) -
1 ss sort riseddik (chinkiang) -
2 ss ketchup -
0,5 ss potetmel -
1 ss sukker -
ca.
2 dl vann
Slik gjør du
Anrett de stekte eggene med saus over den kokte risen. Dryss eventuelt på litt sesamfrø på toppen før servering.