Asiatisk stekt egg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du fått med deg denne trendy TikTok-retten? Stekt egg i kinesisk saus er en rask og enkel smaksbombe! Passer perfekt når du er fysen på noe digg, enten som lunsj, middag eller kveldsmat. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Kinesisk saus:

  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss sort riseddik (chinkiang)
  • 2 ss ketchup
  • 0,5 ss potetmel
  • 1 ss sukker
  • ca. 2 dl vann

Slik gjør du

Anrett de stekte eggene med saus over den kokte risen. Dryss eventuelt på litt sesamfrø på toppen før servering.

bar