Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tynne skiver av svinebiff trenger bare kort tid i stekepannen. Sammen med dennedeilige salaten med avokado, har du sunn, rask og nydelig mat på middagsbordet i løpet av få minutter.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g skinkebiff
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. hode rødkål
  • 1 pk ruccula
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. gulrot i tynne båter
  • 2 stk. avokado
  • saften av 2 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl ristede pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i tynne skiver. Varm en stekepanne med
    olje og stek kjøttet i til det får fin farge. Krydre med salt og pepper.
  2. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i så tynne strimler som mulig. Kutt rødløk i tynne båter. Riv eller høvle gulrot i fine strimler. Del avokado og ta den ut av skallet. Skjær den i biter eller tynne skiver. Ha alt i en bolle.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl og dryss dem over salaten.
  4. Bland sammen klementinsaft, olivenolje, oregano og hvitløk. Smak til med salt og pepper og hell dressingen over salaten.
Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.

Svinekjøtt – enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon – passer til både  fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.