Brødkrutonger
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag brødkrutonger med smak av urter, chili eller curry og få brukt opp daggammelt brød samtidig som du tar salaten eller suppen til et nytt nivå.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
600 g rester av brød
Vanlig krydderblanding:
-
3 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Urteblanding:
-
3 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
1 ts tørket oregano -
1 ss finhakket frisk rosmarin eller timian
Chiliblanding:
-
3 ss chiliolje eller olivenolje -
0,5 ts salt -
1 ts tandoorikrydder -
1 ts paprikapulver -
0,5 ts chiliflakes
Curryblanding:
-
3 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
3 stk. stjerneanis -
2 ts hot curry eller curry madras pulver -
0,25 ts gurkemeie -
0,5 ts malt koriander
Slik gjør du
Bruk det du har hjemme fra før av smakstilsetninger og smak deg frem. Brødkrutonger kan smake av både søtt og salt. Oppbevar brødkrutonger i ren, tett beholder. Holdbar i omtrent 1 måned i kjøkkenskapet.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.