Brødkrutonger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag brødkrutonger med smak av urter, chili eller curry og få brukt opp daggammelt brød samtidig som du tar salaten eller suppen til et nytt nivå.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g rester av brød

Vanlig krydderblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Urteblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin eller timian

Chiliblanding:

  • 3 ss chiliolje eller olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tandoorikrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes

Curryblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 ts hot curry eller curry madras pulver
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander

Slik gjør du

Bruk det du har hjemme fra før av smakstilsetninger og smak deg frem. Brødkrutonger kan smake av både søtt og salt. Oppbevar brødkrutonger i ren, tett beholder. Holdbar i omtrent 1 måned i kjøkkenskapet.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.